Walk in closet – gør det selv

Drømmer du også om et stort walk in closet? Faktisk kan du lave det selv, også selvom din bolig ikke har et i forvejen. Læs med her, og kom et skridt tættere på drømmen om et gør det selv walk in closet, og hvordan du skal bære dig ad.

Et walk in closet er – som navnet på engelsk antyder – et skab, som du kan gå ind i. Det vil sige at dit skab faktisk er et lille værelse frem for det klassiske skab vi kender fra de fleste hjem. 

Rigtig mange danskere er begyndt at få øjnene op for denne smarte form for skab, da det giver rigtig mange fordele i hjemmet. Den største fordel er nok, at du med det samme kan se alt dit tøj hænge overskueligt. Det giver lidt det samme indtryk, som hvis du stod i en butik og skulle vælge dit tøj. 

Fordele ved et walk in closet

  • Du slipper for et stort og klodset skab, der fylder i soveværelset 
  • Mindre rod i hjemmet
  • Din partner og dig kan stå op og klæde sig på uden at forstyrre hinanden 
  • Endelig nok plads til opbevaring af tøj, sko og andre sager 

Men hvordan kan du så gribe det an, når du gerne vil gøre det selv? Læs videre og få masser af ideer til walk in closet diy!

Sådan bygger du et walk in closet

Der er flere forskellige måder du kan gå i gang med dit nye gør det selv walk in closet. Det kræver dog først og fremmest at du har stedet og pladsen til dit nye skab.

Hvis du skal flytte ind i et nyt hus og har mulighed for selv at præge indretningen, så vil skabet være bedst placeret midt i huset. Der behøver nemlig ikke at være vinduer i dit walk in closet, da du jo trods alt ikke kommer til at tilbringe timevis derinde. Når skabet er som et rum midt i huset fungerer det også lydisolerende. 

Men det er jo desværre ikke os alle der skal flytte ind i et sprit nyt typehus, og derfor må vi tænke alternativt, når vi gerne vil have opfyldt drømmen om en lækker walk in closet indretning. 

Brug skydelåger til dit walk in closet 

En nem og ligetil måde at skabe et ægte walk in closet er at installere skydelåger i soveværelset. Du kan købe skydelåger og fastsætte dem i gulv og loft således at du skaber et ekstra rum på den måde.

Det er meget normalt at et walk in closet laves i enten et gammelt børneværelse, eller det placeres bag nogen skydelåger. 

Køb billige skydelåger på nettet her

Walk in closet indretning – inspiration

Det kan godt være overvældende at skulle indrette dit nye walk in closet. For det skal jo gerne være overskueligt og nemt at finde at det du har brug for. 

Der er flere forskellige ting som du bør have i dit nye skab, og vi vil derfor i det følgende gennemgå en del ideer og inspiration til din walk in closet inspiration. 

Lys i dit walk in closet

I og med at dit skab nok kommer til at ligge midt i huset, og ikke have nogen vinduer, så er det alfa omega med nogen gode lamper. Spotlights er en god løsning, da de lyser godt op men uden at fylde voldsom meget i rummet.

Køb spotlights til dit skab her

Skuffer og skabe

Pas på med for mange åbne hylder i dit walk in closet, da tøjet hurtigt bliver støvet. Gå i stedet efter trådkurve og skuffer eller opbevar tøjet i kurve på hylder, så det er beskyttet mod lys og støv.

En god ting ved et stort walk in closet som garderobeskab er at du endelig kan få masser af plads til de ting der skal hænge på bøjle. For eksempel skjorter, kjoler, jakkesæt mm. Fordi skabet jo måler hele loftshøjden, så er der rigelig med plads til lange kjoler osv. 

Se meget mere om trådkurve til skab her.

Et sted at sidde

Et sted hvor du lige kan sidde og tage dine strømper eller bukser på, på en komfortabel måde er virkelig guld værd. Og så ser det bare super lækkert ud med et sted at sidde inde i dit skab. Det giver lige din walk in closet indretning et ekstra nøk opad. 

Du kan vælge en lænestol eller en lille daybed, alt efter hvad du har plads til. 

Denne stol er fra Ilva til 4.999 kr. 

Hvem kan bruge et walk in closet?

Rigtig mange kan have stor glæde af et walk in closet. De fleste har en masse tøj, som du mangler overblik over. Synes du også, at det kan være svært at finde ud af hvad du skal have på? Og ligger dit tøj alt for ofte i rodede og uoverskuelige bunker? 

Så er du ikke alene, og du vil garanteret elske et walk in closet med masser af plads og overskuelighed. 

Det der er smart ved sådan et skab er at du netop kan gå ind i det, og på den måde med det samme overskue alt dit tøj og dine sko. 

Historien om et walk in closet

Faktisk siges det at verdens første walk in closet tilhørte den 
franske dronning Marie Antoinette der regerede i Frankrig i 1700-tallet. Historien lyder på at hun skulle have fået ikke mindre end 250 nye kjoler hver år, og de kommer naturligvis til at fylde en hel del. 

Sidenhen har konceptet bredt sig verden over. Den populære serie Sex and the City prægede mange kvinder i starten af 00’erne og deres kærlighed for mærkevarer, sko og tøj i massevis smittede af på mange og deraf kom også ideen om et meget stort skab med plads til alle herlighederne. 

Siden da har flere og flere kunne se fordelene ved denne form for skab. Et helt rum kun dedikeret til tøj, sko også videre er et drømme sceniarie for mange, og det kan blive virkelighed for dig også.

Køb dine nye skydelåger allerede i dag og kom et skridt tættere på din drøm om dit eget walk in closet! Køb sydelåger billigt online her.