Endelig nok plads til opbevaring! 17 tips du ikke kendte

Skal skabsdøren lige have et ekstra skub, for den gider at lukke? Kigger du på ungernes nye gaver med lige delt begejstring og frygt for hvor I dog skal finde plads til dét? Du er bestemt ikke alene! Rigtig mange døjer med alt for lidt plads i hjemmet, og måske er du endda en af dem der føler, at du snart ikke længere kan være i hjemmet med alle de ting. Hjælpen er nær – disse 17 geniale tips kendte du garanteret ikke.

Føler du, at du kan bruge en halv lørdag på at rydde op, men du alligevel ikke sådan rigtig kan se resultatet? Smider du hvert halve år sække ud til genbrug i håb at du endelig får nok plads i skabet?

Vi har metoden til dig, og den hedder Kon–Mari. En genial måde at rydde op på, og organisere dit hjem. Læs videre og få indblik i Kon-Maris hemmelige, men effektive univers.

Alt skal have en plads

Vejen frem til et mere overskueligt hjem uden bunker i hjørnerne er simepel: Alt skal have en plads. Simpelthen ALT. Det vil sige slut med at vasketøjet ender i en bunke for enden af sengen og børnenes legetøj ligger halv i kassen og halvt udenfor. Alt skal have sin egen plads, for så bliver det en leg at rydde op. Desuden bliver det nemmere for de små at hjælpe med at rydde op, når alle ved hvor tingene skal hen.

Sorter dine ting efter kategori

De fleste af os rydder op i et rum ad gangen. Først tager vi opvasken i køkkenet, og derefter rydder vi legetøjet væk i stuen og så videre. Men faktisk bør du gribe det helt anderledes an for en meget mere effektiv oprydning. Du bør nemlig rydde op efter kategori!

Det vil sige du rydder ud i dit tøj den ene dag, dit service en anden dag, så elektronik og gammel elektronik og så videre. På den måde går oprydningen virkelig overraskende hurtigt!

Giver dine ejendele dig glæde?

En hård, men nødvendig oprydning. Er du ved at drukne i ting og sager? Føler du dig stresset af rod, tøj, legetøj og opvask alle vegne? Så er det på tide at gennemgå alle dine ting et for et, og find ud af om de egentlig bringer glæde i dig liv. Hvis ikke, så må de videre til nogen andre. Det vil sige de skal sælges eller gives til genbrug. Hårdt, men kontant.

Nok plads til opbevaring

De fleste af os mangler simpelthen plads til opbevaring, og kommer derfor aldrig rigtig i mål med at gøre hjemmet pænt og ryddeligt. Løsningen er derfor at gentænke dit garderobeskab. Måske er det på tide med et nyt, hvor der er meget bedre plads.

Vi kan anbefale at installere skydelåger, som er en utrolig stilet og pæn måde at skabe mere plads til opbevaring. Køb skydelåger i god kvalitet her. 

  • Skydelåger får hjemmet til at syne større end det egentlig er
  • Du udnytter hele pladsen mellem gulv og loft
  • Bag skydelågerne kan du indrette med hylder, trådkurve og så videre præcis som du vil
  • Skydelågerne optager ikke plads ud i rummet
  • Perfekt opbevaring til tøj og legetøj!

Fold dit tøj korrekt

Du troede måske ikke at der var en rigtig måde at folde dit tøj på? Men det ér der! Især hvis di opbevarer dit tøj i skuffer. Det bør nemlig ifølge Kon-Mari metoden foldes som et rektangel, der kan stå selv. Herefter får du et virkelig godt overblik over dine ting, når de er placeret i skuffen.
Se i videoen hvordan du bærer dig ad.

Opsæt en regel inden nye ting kommer indenfor dørene

Regler omkring nye egendele er en virkelig effektiv måde at holde dit hjem ryddeligt og overskueligt. Det er en tankegang, som vil påvirke alle dine indkøb og sidste ende måske også forhindre dine dyre impulskøb og kedelige tal på kontoen i slutningen af måneden.

Synes du det er svært at finde på regler, eller ved du ikke helt hvad det er så læs følgende eksempler:

  • Smid to ting ud, hver gang du får en ny
  • Når du ønsker dig noger, så noter det på en seddel og køb først efter 30 dage. Så når du at tænke dig om og der er garanteret masser af ønsker der bliver slettet fra din seddel fordi du indser, at du egentlig ikke mangler dem.
  • Find en plads i hjemmet til en ejendel, inden du køber (må ikke være på gulvet). Det tvinger dig til at gentænke pladsen i dit hjem.

Med disse råd finder du hurtigt frem til, at du rent faktisk har rigelig med plads i dit hjem. Husk at du kan finde mange flere tips til genial opbevaring og lækre løsninger her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *